Öztaylan, Bütünşehir'i savundu

Öztaylan, Bütünşehir

AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan: Bütünşehir, ilimizde müreffeh bir yaşamın kapılarını açacak”






AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan: Bütünşehir, ilimizde müreffeh bir yaşamın kapılarını açacak”

Partisinin Erdek ilçe teşkilâtınca düzenlenen Kurban Bayramı kutlamasına katılan AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, Balıkesir'in Bütünşehir olması, ilimizde müreffeh bir yaşamın kapılarını açacaktır” dedi.

Bu konuda ilk kez konuştuğunun altını çizen Öztaylan, şu değerlendirmede bulundu:

Bütünşehir olunmasıyla İl Genel Meclisleri'nin kalkacağını öne sürenler doğru söylemiyor. Bu konuda yeni bir statü uygulanacak olup, İl Genel Meclisleri kalkmayacak, bu statü kapsamında görev yapacaktır. Bugün sürmekte olan İl genel Meclisleri statüsüne şöyle bir göz atalım. Hâlen, Balıkesir'de görev yapan toplam 62 il genel meclisi üyesi var. Bu arkadaşlarımız, geçen yıl 52, bu yıl ise 62 milyon lira olan İl Genel Meclisi bütçesinden, bölgeleri için 1'er milyon lira kopardıklarında, mutlu oluyorlar. Balıkesir, Bütünşehir olduğunda, 500 milyon liralık bir bütçeye kavuşacak. Örneğin, bu bütçeden Erdek'e düşen pay ise en az 25 milyonu bulacak. Şu anda Erdek Belediyesi'nin, yatırımları için 2,5 milyon liralık bir parası bile bulunmadığını hatırlarsak, söylediklerimin önemi daha iyi anlaşılır. Bu yasa çıktığında, Erdek'teki yerel seçimler için yöresinde bulunup, şu anda köy olan, ancak yasanın ardından mahalle konumuna dönüşecek yerler de oy kullanacak. Böylece bu yerleşim birimleri, kendilerine hizmet getirilmediği takdirde Erdek Belediye yönetiminden hesap sorma hakkına kavuşacak. Yeter ki, kavga ve çekişmeden vazgeçerek, Balıkesir'e verilecek büyük kaynağı âdilâne kullanabilelim. Mâdem ki, bu yasanın çıkmasına belde ve köyler karşı çıkıyor, muhalefet niye yasaya tepki gösteriyor? Eğer onların dediği gibiyse seçimde halk, onlara oy verir, olur biter. Ama onlar da bunun gerçekleşmeyeceğini biliyor. Bizim ise tek hedefimiz, yaşadığımız beldeye nasıl hizmet verebileceğimizdir. İddia ediyorum, yasanın çıkmasının ardından Aksakal ve Edincik'e, bugün gelen hizmetlerin beş katı hizmet getirilecektir.”

Bütünşehir” olayına daha müreffeh bir yaşam penceresinden bakmak gerektiğine işaret eden Öztaylan, muhalefet partilerinin, erken yerel seçimden kaçmalarına da bir anlam veremediğini vurgularken, Dünyanın her yerinde muhalefet seçim isterken, iktidar seçimden kaçar. Bizde ise tam tersi oluyor” diye konuştu.

Bütünşehir” yasasının yürürlüğe girmesinin ardından Bandırma ve Erdek'in tüm köy yollarının iki yıl içinde yapılacağını, bu arada Bandırma'nın kaybedilen son beş yılının da telâfi edileceğini belirten Öztaylan, Bandırma'nın il özlemiyle ilgili olarak da şunları söyledi:

Partimizin, ilçelerin il yapılması konusunda hiçbir çalışması yok. Kaldı ki, Başbakanımız, diğer partilerin liderlerinin yaptığı gibi Bandırma'nın il olacağı konusunda hiçbir zaman söz vermedi. Ama Başbakanımız, her zaman, ‘Eğer, bu konuda bir çalışmamız olursa, il yapılacak ilçelerin başında Bandırma gelir' sözünü de her zaman dile getiriyor.”







tann
27.10.2012 00:58:37
acaba kendin inanıyormusun erdeğe ocaklara ve diğer köylere hizmet geleceğine,Bandırmanın il olması için mücadele etmesi gereken bir vekil Balıkesirin büyükşehir olmasını destekliyor.gerektiği zaman yumruğunu masaya vuramıyorsan ne işin var o koltukta.istifanı verde bari hakedenlerin yerini gaspetme.

Fikri
27.10.2012 21:31:46
Sayın vekil erken seçimden kaçıp oylamaya katılmayan sizin vekillerdi bütün şehirin ne olduğunu size sandığa görmerek göstereceğiz siz itaat etmenin bedelini gittiğiniz her yerde yüzünüze vuracağız

bizimki
27.10.2012 22:48:44
Geçmiş yıllarda DYP Genel Başkanı sayın Çiller`in imzesıyla söz verdiği bildirgenin altında da imzanız vardı. Yapamadınız, sonraları yine söz verdiniz olmadı. Yani Bandırma`nın il olması için gerekeni yaptığınıza inanıyor musunuz?

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı